Baranyai Civil Korzó XII. évf. - 3. szám, 2016. szeptember

XII. évf.
3. szám
2016.
szeptember

KÖZÖSSÉGSZERVEZÉS AMERIKÁTÓL PÉCSBÁNYÁIG   


SÉTATÉRI ESTÉK ÚJRAHANGOLVA     


KÖNYVTÁRBUSZ PLUSZ – A KALANDNAPOK FOLYTATÓDTAK  


A DEVI ART ALAPÍTVÁNY KIÁLLÍTÁSA A CIVIL KÖZÖSSÉGEK HÁZÁBAN 


TÚRONYI HELYŐRSÉG     

  
ESÉLYKIKÖTŐ A FISHING ON ORFŰ FESZTIVÁLON 

  
ÚJ SZELÍDGESZTENYESZOBOR KÉSZÜL A PÉCSBÁNYAI SZELÍDGESZTENYÉSBEN


ESÉLYKIKÖTŐ A 9. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLON  

 
A MECSEKI FOTÓKLUB PROGRAMJA

Baranyai Civil Korzó XII. évf. - 3. szám, 2016. szeptember
application/pdf ikonLetöltés (ck-xii-evf-3.pdf)

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016-ban is kiírta Városi Civil Pályázatát.

Két kategóriában lehetett pályázni: Közösségi és Zöld főváros kategóriában nyújthattak be a pécsi civilek ebben az esztendőben pályázatot.
A közösségi célok közt kiemelten szerepelt a közösségi együttműködés, a természeti és kulturális értékek megőrzése, megújítása, a város, mint közös élettér gondolat jegyében. A Közösségi kategória a fenti célokhoz kapcsolódóan kiemelten hangsúlyozta a helyi identitás erősítését.
A Zöld Főváros kategória pedig a természet és a város kapcsolatát, ill. a közterületek állapotának közösségi javítását állította középpontba.
A pályázati kiírásra összesen 70 pályázat érkezett be 23 alapítvány és 47 egyesület részéről.
A rendelkezésre álló keretösszeg 10 millió forint, míg az összes támogatási igény elérte a 28 856 e Ft-ot. A Közgyűlés által megválasztott Kuratórium így rendkívül nehéz döntési helyzetbe került, amit legjobb tudása szerint igyekezett megoldani. Végül 22 egyesület és 16 alapítvány nyert el támogatást programjaik megvalósítására.
A beérkezett pályázatok száma, színvonala, a sokféle elképzelés igazolja, hogy Pécsett változatlanul kiemelkedően aktív civil élet folyik. A Kuratórium a Közgyűlés által elfogadott ügyrend alapján hozta meg döntését a pályázati kiírásban is meghatározott prioritások mentén.
Elsősorban azokat a pályázatokat támogatta, melyek erősítik a sokszínű közösségi értékek egymás melletti létezését, a városi tér felelős használatát, a természeti-környezeti értékek szerepének növelését a városlakók életében, továbbá jelentősen nagy célcsoportot érnek el.
A Kuratórium nem támogatta – a pályázati kiírásnak megfelelően – a működési költségek finanszírozását, nagy értékű tárgyi eszközök beszerzését, valamint azokat a pályázatokat, amelyek inkább a megvalósítás körülményeire koncentráltak, sem mint magára a projektre (pl. indokolatlanul magas személyi költségeket, túlzott marketingkiadásokat céloztak meg, stb.).
Nem kaptak támogatást azok a projektek sem, amelyeknél a költségek indokoltsága kérdéses volt, és emiatt a szükséges költségcsökkentés meghaladta volna a 30 %-ot.