A pécsi legendák ismerőit keresik

2011. november 8., kedd
A pécsi legendák ismerőit keresik

Az Első Pécsi Adventi Művészeti, Kézműves és Mesevásár december 2-a és december 23-a között, a Kossuth téren és a Széchenyi téren, hagyományos kézműves kínálattal, közösségi programokkal, jótékony célú művészeti aukcióval, kulináris érdekességekkel és a mesekultúrát éltető eseményekkel kerül megrendezésre.

Az elmúlt évek folyamatos helyszínváltozásai után az önkormányzati felkarolásnak köszönhetően végleges helyre kerül a pécsi adventi vásár: idén a Kossuth téren a tavalyihoz hasonlóan a pécsiek által már jól ismert és szeretett kézművesek árusítanak, míg a Széchenyi tér az adventi hetekre városi eseményhelyszínné és a tervek szerint téli közösségi térré alakul.

A közösségi élményt legendás és elfeledett pécsi és baranyai ételeket felelevenítő gasztronómiai programok, a téli italfogyasztás kultúráját körbejáró Téli Italok Fesztiválja, a két évvel ezelőtt nagy sikert aratott, jótékony célú Tettrekész Utca, valamint Mesevásár hivatottak biztosítani.

A Mesevásár Pécs és a régió élő mesekultúrájának bemutatkozása lesz: a mesemondó óvodások és kisiskolások mellett a szervezők meghívják a baranyai falvakban élő mesélőket, történetmondókat, mert azt szeretnék, hogy előkerüljenek a régiónk rejtett zugaiban meghúzódó mesekincsek is. A pécsi meséket a Pécs TV „1 csepp mese” című sorozatának mesélői szólaltatják meg, illetve a szervezők ezúton keresnek pécsi mesélőket, történetmondókat.

Az Első Pécsi Művészeti, Kézműves és Mesevásár várja mindazok jelentkezését, akik úgy érzik, örömmel mesélnének, adomáznának a Széchenyi tér közönségének a következő műfajokban:

Gyermekmesék

Felnőtt mesék

Pécsi mesék és városi legendák

A rövid bemutatkozást és a műfaji megjelölést tartalmazó jelentkezéseket 2011. november 24-ig várja Nagy Nóra városmarketing referens a nagynatph [dot] pecs [dot] hu e-mail címen, vagy további információkat nyújt a             72/534-106       telefonszámon.