III. TULIPÉCS - Holland tulipán ajándék a pécsieknek

2011. október 3., hétfő
 III. TULIPÉCS - Holland tulipán ajándék a pécsieknek

Idén is a magyarországi hollandok meglepték Pécs városa lakóit egy aranyos ajándékkal: míg 2009-ben és 2010-ben sikerült picit több mint 33.000 virághagymát átadni, most 2011-ben kétszer annyi holland hagyma lesz majd be ültetve a pécsi zöld területek földjébe.

A magyarországi hollandok ezzel a pozitív gesztussal szerették volna megköszönnni a magyar vendégszeretet, és mindenkinek egy kis örömet okozni ezekben a sokszor gondterhelt napokban.

Október 2-án, vasárnap délután 3-kor a már hagyományos átadási ceremónia során Dr. Páva Zsolt a pécsiek nevében átvette Leo Linscheertól, a holland kulturális attasétól, a hagymákat, melyből egy pár darab szimbolikusan el is lett ültetve a Sétatéren.

A hivatalos műsor után a publikum ingyen kóstolót kapott néhány holland finomságból, többek között holland Gouda sajt, stroopwafeltjes (delikatesz süti féle), öreg és fiatal genever (búza pálinka), erwtensoep (félborsó leves) és a már nagyon sok pécsi embernek tetsző holland poffertjes (mini palacsinta).

Idén, újdonság képpen az érdeklődők egy kis Tulipécs támogatásért cserében fekete és narancs tulipánhagymát vásárolhattak, az első száz vásárló pedig pulsz tulipánhagymákat vihetett haza ajándékba!

De ingyen is lehetett hagymát haza vinni: fapapucs futóverseny győztesének nyereménye 100 darab tulipán hagyma volt.

Forrás: www.pecsiujsag.hu