Italos kartondobozokból nyílik kiállítás a Kossuth téren

2012. június 1., péntek
Italos kartondobozokból nyílik kiállítás a Kossuth téren

Ingyenesen látogatható, interaktív környezetvédelmi kiállítást rendez az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) június 6. és június 9. között Pécsett, a Kossuth téren.

Az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósuló kiállítás célja a környezettudatos fogyasztói magatartás ösztönzése, a hulladékképződés megelőzésének hangsúlyozása, valamint a hulladékká vált italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves dobozok) szelektív gyűjtésének és újrahasznosítatásának népszerűsítése.

A pécsi önkormányzat közreműködésével megvalósuló kiállítás öt darab, két méter magas italos kartondobozt formáló installációból áll, amelyek mindegyike gyerekek számára is könnyen érthető, színes és érdekes információkkal látja el a látogatót. A szervezők a város összes általános iskoláját és óvodáját meghívták a kiállításra, ahol tárlatvezetést is biztosítanak a látogató csoportok számára. Természetesen nem csak őket, de a kilátogató családokat is szívesen látják a kiállítás rendezői.