Már letölthető a NAV honlapjáról az 1% fogadásához szükséges adatlap

2020. augusztus 31., hétfő
Már letölthető a NAV honlapjáról az 1% fogadásához szükséges adatlap

Már letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjáról a 20EGYREG jelű adatlap, amit azoknak a civilszervezeteknek kell beadniuk, akik 2021-től igényt tartanak magánszemélyek 1%-os felajánlásaira, és korábban még nem regisztráltak.

Az adatlapot 2020. szeptember 30-ig elektronikusan kell a NAV-hoz benyújtani, ha a szervezet a regisztráció évét követő évtől, azaz 2021-től igényt tart magánszemélyek 1%-os felajánlásaira. Az előzetes regisztráció a civil kedvezményezetté válás feltétele, tehát az adatlap benyújtása nélkül a szervezet nem részesülhet 1%-os felajánlásokban.

A regisztráció visszavonásig érvényes, ezért annak a szervezetnek, aki már regisztrált civil kedvezményezett,nem kell újra benyújtania EGYREG-adatlapot.

Az adatlap 2020. szeptember 30-ai határideje jogvesztő, elmulasztásával a regisztráció nem vehető figyelembe, még akkor sem, ha a szervezet igazolást nyújt be vagy méltányossági kérelmet terjeszt elő. Az adatlaphoz mellékelni kell a kitöltési útmutatóban részletezett nyilatkozatokat, okiratokat és igazolást.

Határidőn túl is benyújtható az adatlap, ha a civil kedvezményezett

  • jogutódlással megszűnik, vagy a jogutód szervezet a civil kedvezményezettből kiválással létrejön, mivel a jogutód szervezet nem válik automatikusan civil kedvezményezetté,
  • azt jelenti be, hogy már nem felel meg a regisztráció feltételeinek,
  • másik belföldi pénzforgalmi számlaszámot kíván megjelölni az szja számára felajánlott 1%-ának fogadására.