?Miénk a tér" - felvonulás és összművészeti performansz a Színház téren

2011. október 13., csütörtök
?Miénk a tér" - felvonulás és összművészeti performansz a Színház téren

A Pécsi Szín-Tér Egyesület a „Miénk a tér" elnevezésű projektjének megvalósítása keretében gyárvárosi és pécsbányatelepi 10-18 éves fiatalokkal végeznek közösségi művészeti eszközökkel közösségfejlesztő munkát, mely egy összművészeti felvonulásban és nyilvános performanszokban csúcsosodik ki Pécs közterein.

Az október 15-én, szombaton 15 órakor megrendezendő esemény során a résztvevők a Major utcából vonulnak a Színház térre. A menetben a fiatalok és az őket kísérő fiatal pécsi és budapesti művészek utcaszínházi produkciókat, zsonglőr mutatványokat, menetzenét adnak elő, és vonultatják az általuk festett nagyméretű festményeket a társadalmi részvétel fontosságáról, az esélyegyenlőségről.

A program interaktív része egy közös zenélés, melyben az összes jelenlévő részt vehet, és préselt falemezeken (stencilek és akrilfesték használatával) festmények készítése az említett témáról. A fiatalok által festett és a menetben „megutaztatott" nagyképeket a Színház téren a program ideje alatt paravánokra állítják ki.