Snétberger Zenei Tehetség Központ felhívása

2020. január 22., szerda
Snétberger Zenei Tehetség Központ felhívása

A Snétberger Zenei Tehetség Központ alapítója és művészeti igazgatója Snétberger Ferenc. Az oktatási modellt berlini tanári tapasztalatira építve álmodta meg és dolgozta ki. Életútja és munkája egyként bizonyítja a központ hitvallását, hogy a zene felemel. Salgótarjánban született, hétgyermekes roma családban. Ma Liszt- és Kossuth-díjas gitárművész, zeneszerző, az egyik legismertebb és legsikeresebb jazz- és világzenei előadó. Az alapító-művészeti igazgató elnyerte a "Magyar Tehetség Nagykövete” címet, ugyanakkor a romák társadalmi felzárkózásának elkötelezettje.

A 2011 óta létező tehetségközpont országos szintű és határon túlnyúló működése öt terület köré szerveződik:

• tehetségkutatás
• tehetséggondozás, zenei képzés, munkaerőpiaci képességfejlesztés
• pályaorientáció és karrier-tanácsadás
• szociális gondozás, mentorálás
• koncert-szervezés

Folyamatosan kutatnak olyan hangszeren játszó 12 és 22 év közötti fiatalok után, akik hátrányos helyzetük miatt a képességeiktől messze elmaradó oktatásban részesülnek. Mára 600 diákot hallgattak meg és 240 végzett tanulójuk van.
Évente 60 fiatallal kötnek ösztöndíjszerződést. Ennek keretében a diákok egyénre szabott, intenzív zenei képzést, folyamatos mentori támogatást, személyre szabott készségfejlesztést, különórákat, vizsgafelkészítést és pályaorientációs tanácsadást kapnak. Számos volt diák előmenetelét pedig aktívan nyomon követik.

Bővebb információ a csatolmányban olvasható.

Csatolt fájl:
  • application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document ikonLetöltés (2020-01-22-snetbergerkozpontbemutatkozoanyag.docx)