Homloklebeny terápia

12.3013.30
Homloklebeny terápia
oktatás-tréning

Homloklebeny terápia: Agyunk olyan, mint a test többi része abból a szempontból, hogy ha nem foglalkozunk a karbantartásával, akkor bizony renyhévé, lustává, alacsony teljesítőképességűvé válik. Ezt a módszert arra fejlesztettük ki, hogy segítsen kialakítani, kibontani azokat a képességeket, készségeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy "épp ésszel" kibírjuk azt az ingermennyiséget, „ingercunamit” amivel a mai rohanó világunk bombáz minket. Olyan strukturált gyakorlatokat csinálunk, amivel agyunk teljesítőképességét,  rendszerező képességét, sebességét jelentősen javíthatjuk. Megtanuljuk figyelmünket egyszerre több dolgon hatásosan rajta tartani, vagy éppen a külső ingerek kizárásával egy dologra összpontosítani.

A program során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, amik a homloklebenyünket intenzíven ingerlik és fejlesztik. 
Pozitív hatással vannak a gondolkodási folyamatokra az idegrendszeri hálózat megerősítésére, dúsítására. A homloklebeny agyunk azon része , ami felelős, többek között, a gondolkodás, a tervezés, a problémamegoldás, a beszéd, a csontvázizmok akaratlagos mozgatása, az érzelem és a személyiség bizonyos aspektusaiért, valamint a bejövő ingerek osztályozásáért.

A programunk hatására jelentősen javul a memória, a figyelem, és a mozgás összerendezettsége. Fejlődik az egyensúly és a testi-lelki rugalmasság. A gondolkodási folyamat összetettsége megnő, fokozódik a kreativitás. Képesek leszünk gyorsabban, hatékonyabban változtatni és változni, igazodni a váratlan eseményekhez. Ez az idegrendszeri újrarendeződés segíthet abban, hogy a fent említett területek a lehető legharmonikusabban, optimálisan, nagy hatásfokkal működjenek, hozzásegítve az embert egy könnyebb, energetikusabb, sikeres élethez. A korhatár 6-99 év!

Várjuk azokat, akik fejlődni szeretnének és nem félnek a kihívásoktól, szeretik megtalálni a határaikat és átlépni azokon. Várjuk azokat, akik szeretnék jobban rendszerezni, átlátni a világukat, könnyebben, kevesebb energia befektetéssel végezni a munkájukat.

A foglalkozásokat  minden csütörtökön 12.30- 13:30 között Bognár Eszter gyógypedagógus, mozgásterapeuta vezeti.

Helyszín: