IV. Jótékonysági Fürdőruhás Mikulás Kocogás az Eurakvilo-ért

2015. december 5., szombat 12.0018.00
IV. Jótékonysági Fürdőruhás Mikulás Kocogás az Eurakvilo-ért
egyéb

Fürdőruhás Mikulás Kocogás az Eurakviloért!
Idén 4. alkalommal vágnak neki a fürdőruhára vetkőzött Mikulások a fagynak és a hónak a belváros utcáin utcáin, hogy mosolyt és segítséget hozzanak a rászoruló gyerekeknek!
Elmesélhetnénk, hogy milyen jó, meg mennyire nem fázol meg a hidegben, meg milyen érzés, amikor az utca népe mosolyog, és milyen büszke leszel magadra, ha eljössz velünk...de ez egy olyan dolog, amit magadnak kell átélni!

GYERE VELÜNK: 2015. dec. 05-én 12.00-tól
Szent István tér 17. (Civil Közösségek háza ) 15:00-15:40 között kocogás! Hozz kevés ruhát!
A kocogás után mindenkit jól felmelegítünk, finomságokkal megvendégelünk és programokkal mosolyogtatunk!


A futás célja:

Hálóhelyiség kialakítása szülőknek, a pécsi gyermek-onkohematológiai osztályon

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának Onkohematológiai Osztályán évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek.

Alapítványunk egyik fő célja az Onkohematológiai Osztályon egy, a kisgyermekes kórtermekhez csatlakozó szülő-hálóhely kialakítása, így a kezelés alatt álló gyermekek, a kezelés ideje alatt, többet lehetnek együtt szüleikkel.

A rosszindulatú daganatos megbetegedések kezelése a mai napig is hosszú ideig tartó, embert próbáló időszak, főleg egy kisgyermek és családja életében.
A kórházi tartózkodás, a szülőktől és az otthontól való elszakadás különösen megviseli egy gyermek lelkét.

A napi és hosszú távú szállásigényeket a szülők részére továbbra is a Pécs-Normandia Lions Club biztosítja.
Az osztály bővítésével azt szeretnénk lehetővé tenni, hogy a krízishelyzetekben legalább egy szülő ideiglenesen, kisgyermeke közvetlen közelében pihenhessen, mely jelentősen megkönnyíti a szükséges szenvedések elviselését.

A www.eurakvilo.com illetve a www.facebook.com/eurakvilo oldalakon megtekinthetők eddigi tevékenységeink és programjaink