Koreai Filmfesztivál

2014. november 10., hétfő 17.302014. november 14., péntek 20.00
Koreai Filmfesztivál
film

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a szakma és a közönség köreiben is rendkívül nagy sikernek örvendő Koreai filmfesztivál, idén több helyszínen is, így Budapesten az Uránia Filmszínházban, az Örökmozgó Filmmúzeumban, Szegeden a Belvárosi Moziban és Pécsett a Civil Közösségek Házában.

A november 10 és 15 között megrendezésre kerülő programon a magyar néző számára különleges hangulati világot sugárzó, érzelemgazdag és szuggesztív koreai filmgyártás legjobbjai közül 23 alkotása lesz látható. A fesztivál hivatalos megnyitójára november 10-én 18 órakor kerül sor az Uránia Filmszínházban, egy különleges koreai táncbemutatóval megfűszerezve. (Pécsett a Civil Közösségek Házában lesz a megnyitó másnap, azaz kedden 17.30-kor. ) A vetítéseket koreai és magyar rendezők kötetlen beszélgetése, közönségtalálkozó, illetve magyar filmkritikusok koreai filmiparral kapcsolatos beszélgetős estje is kiegészíti.

Természetesen mindegyik alkotás ingyenesen tekinthető meg, eredeti nyelven, magyar felirattal.

(www.koreaifilm.hu)

A megnyitó Pécsett november 11-én, kedden 17.30-kor a Civil Közösségek Háza Méhes termében lesz, ahol fellép a Koreai Kulturális Központ  MUGUNGHWA Csoportja, kardtáncot, Arirangot és dobos táncot adnak elő, Pánti Anna operaénekes pedig Korea-ihlette verseiből és filmzenékből ad ízelítőt.

Vetítések::

A filmvetítés minden nap 17.30-kor kezdődik a Konferenciateremben, kivétel kedden: 18 órakor.