MIKROSZÜLÉS - Filmvetítés

2016. április 8., péntek 09.3012.30
MIKROSZÜLÉS - Filmvetítés
film

MIKROSZÜLÉS

 

A Magyarországi Dúlák Egyesülete filmvetítést szervez, Pécsre is ellátogat a nagy sikerű Mikroszülés című film, amely a Life Sciences filmfesztivál Grand Prix díját is elnyerte.

A program ingyenes, de a helyszín korlátozott befogadó képessége miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a letkerdesekatgmail [dot] com e-mail címen lehet.

A Mikroszülés című egyórás film a szülést és a születést egy friss szemszögből, a mikroszkóp lencséjén keresztül vizsgálja. Górcső alá veszi a jelenlegi szülési protokollok gyermekeink egészségére gyakorolt romboló hatását, ami hosszútávon az egész emberiség jövőjét kedvezőtlen irányba befolyásolja.

A film készítői Toni Harman és Alex Wakeford, egy brit filmkészítő házaspár, a Freedom for Birth c. film is az ő alkotásuk. Hisznek abban, hogy ezt a filmet most kellett leforgatniuk és a világ elé tárniuk, hogy a szóban forgó tudományos kutatások eddigi eredményei minden ember tudomására jussanak, és hogy megmutassák, a lehetséges megoldás karnyújtásnyira van tőlünk.

A filmvetítés utáni beszélgetést kíséri:
Novák Julianna perinatális szaktanácsadó, dúla (MODULE)

A program a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott Létkérdések NCTA-2015-11018-B projekt keretében valósul meg. Az április végéig tartó projektidőszakban a MODULE tagjai és a frissen végzett dúlák (asszonytársi segítők) eljuttatják a film üzenetét egy-egy vetítéssel egybekötött program keretében több vidéki helyszínre.
 

Helyszín:
Szervezők:
  • Magyarországi Dúlák Egyesülete