MiniTáborok a MeseTérKéppel

2017. július 10., hétfő 08.002017. július 11., kedd 16.00
MiniTáborok a MeseTérKéppel
egyéb

Beköszöntött a nyári szünet, és nincs ki vigyázzon a gyerekekre? Egész napos felügyeletre lenne szükség, de nem a világ végén? Jó lenne valami értelmes időtöltés, ami nem jár túl sok szervezéssel?
A MeseTérKép egynapos, tematikus MiniTáboraiban a gyerekek egy-egy sajátos hangulatú mesevilágba utazhatnak el, ahol kreatív alkotófeladatok és drámajátékok segítségével közösen mélyülhetnek el az adott témában.

Egy egynapos MiniTábor ára 5000 Ft, ami tartalmazza a programokat minden nap 8.00-tól 16.00-ig, a tízórai, az ebéd és az uzsonna árát.
Jelentkezni az adott MiniTábort megelőző hét csütörtökéig lehet a meseterkepatgmail [dot] com e-mail címen, vagy személyesen a Civil Közösségek Házában.
A programokat minimum 6 fő jelentkezése esetén indítjuk (maximum létszám 18 fő).
Korosztály: 7-14 év
Helyszín: Civil Közösségek Háza
7623 Pécs, Szent István tér 17.
-----
Alkotófoglalkozásaink a kortárs mese és a vizuális művészet játékos összehangolásán alapszanak.
MiniTáboraink témái és dátumai:
2017. július 10., hétfő
Álomfogó – indiános MiniTábor
Gondolkoztál már azon, mi lenne az indián neved? Vagy milyen állat lenne a totemállatod? Most Táncoló Pitypang és Ásító Felhő avat be minket az indián törzsek meséinek, legendáinak világába, s azt is megtudjuk, milyen szerepet játszanak az álmok az életükben. Idővel aztán mi is megalapítjuk saját törzsünket, s közösen megalkotjuk totemoszlopunkat, ehhez azonban ki kell állnunk a próbákat, s be kell bizonyítanunk, hogy ismerjük környezetünk növényeit és állatait.
2017. július 11., kedd
Divattükör – divat témájú MiniTábor
Tudod mivel sminkeltek az ókorban? Hogy mit üzentek az egyes színekkel? Hogy kik diktálták a divatot az elmúlt 2000 évben? Hogy hogyan jutottunk el a divatillusztrációktól a mai divatfotókig? Vagy hogyan jelenik meg öltözködésünkben a képzőművészet és a természet? A MiniTábor ideje alatt a divatot mint művészeti ágat vizsgáljuk, miközben megismerkedünk az egyes korok és szubkultúrák kiegészítőivel, s elkészítjük a divatkérdésekre reagáló saját alkotásainkat, ami lehet ruha, de akár műtárgy is.
------
A MiniTáborokkal kapcsolatos kérdéseikkel keressenek minket bártan az alábbi telefonszámokon:
Arató Vilja (kulturális mediátor) +36 30 78 75 759
Szalóki Réka (művészetterapeuta) +36 20 34 60 146
Varga Kitti (gyerekirodalmár) +36 30 53 69 333
Szervezők:
Nevelők Háza Egyesület & MeseTérKép
 

Helyszín:
Szervezők:
  • MeseTérKép