Mozgasd be a világod!

2014. március 31., hétfő 11.0016.00
Mozgasd be a világod!
egyéb
  • Civil szervezetben dolgozol, illetve aktív állampolgárnak tartod magadat?
  • Szeretnéd, ha láthatóbbak lennének a jó civil kezdeményezések?
  • Fontosnak tartod a nehéz helyzetű emberek jogainak védelmét?
  • Nyitott vagy új emberekre, szervezetekre, eszközökre a munkád hatékonyságának növelése érdekében?
  • Hiszed, hogy gyűlölet helyett megismerésnek és együttműködésnek kell meghatároznia életünket?

Akkor ne hagyd ki a „Mozgasd be a világod!” műhelynapot, amely civil szervezetek, alulról jövő kezdeményezések képviselői számára ugyanúgy nyitott, mint bárkinek, aki aktív állampolgárként részt kíván venni a világunk alakításában. A műhelymunka során kistelepülési és városi közösségekben, fiatalok és idősek által egyaránt hasznosítható, akár fillérekből is elindítható kezdeményezéseket, újszerű módszereket vetünk fel és dolgozunk ki közösen veletek. A Norvég Civil Támogatási Alap által szervezett programon több olyan közelmúltbeli civil akciót ismerhetsz és vitathatsz meg a többi résztvevővel, amelyek eszközei, szempontjai a te munkádat is hatékonyabbá, láthatóbbá tehetik.

Számos olyan kapcsolattal, ötlettel gazdagodhatsz, amelyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy sikeres pályázatokat tudj benyújtani a Norvég Civil Támogatási Alap aktuális és későbbi pályázati kiírásaira.

Program:

  • konkrét civil akciók kiscsoportos megvitatása – a példák alapján általánosan használható eszközök, szempontok meghatározása
  • szempontok, eszközök terület szerinti gyakorlatközpontú kidolgozása;
  • Pécsi Szín-Tér Egyesület egy akciójának bemutatása, ahhoz kapcsolódóan kihívások, kérdések felvetése;
  • a felvetett kihívások, problémák kezelési lehetőségeinek kiscsoportos kidolgozása hasonló típusú, más közösségekben megvalósítható jövőbeni akciókra vonatkozóan

A részvétel díjmentes, de előzetes jelentkezéshez kötött!

A résztvevők számára az ebédet Cserdi község lakói önkéntes felajánlásként biztosítják. A kávészünetek a Budapest Bike Maffia közreműködésével fognak megvalósulni.

Jelentkezési határidő: 2014. március 15. – A résztvevők száma korlátozott, így túljelentkezés esetén a korábbi jelentkezők előnyt élveznek.

Annak érdekében, hogy a műhelymunkát minél inkább a résztvevők igényei alapján tudjuk felépíteni, kérjük, töltsd ki az alábbi linken a rövid jelentkezési lapot.

https://docs.google.com/forms/d/1r72QlQJj7puOtYr-K5DJCKeTHO3mCkX_Ltb7cZW...

Ha kérdésed merül fel a program kapcsán, írj emailt az autonomiaatnorvegcivilalap [dot] hu címre.