Örmény-Orosz Tavaszvégi Koncert

2023. május 19., péntek 17.0018.30
Örmény-Orosz Tavaszvégi Koncert
koncert

A Pécsi Örmény Önkormányzat, a Pécsi Magyar-Orosz Társaság és a Pécsi Orosz Központ közös tavaszvégi koncertjét szeretnénk a figyelmükbe ajánlani.

A rendezvényre 2023. május 19- n, délután 17:00 órakor kerül sor a Pécsi Civil Közösségek Házában (7624 Pécs, Szent István tér 17).
Szeretnénk megemlékezni az április 24-i Örmény Genocídium emléknapjáról; továbbá május 9-ről, ami a második világháború befejeződésének napja és nem mellesleg Európa- és az európai béke és egység napja. Ezen kívül van egyéb ünnepelni valónk is. Még hozzá a magyar és örmény diplomáciai kapcsolatok újragondolásának és újjáélesztésének alkalmából.
Hogy mi várható?
Elsőként Rozvány György, örmény költő verses előadását hallgathatják meg. A továbbiakban pedig Borisz Jaksov, kiváló pécsi művész kecsegtet meg minket párjátritkító zongorajátékával. A rendezvény végén pedig lesz alkalom egy kis kötetlen beszélgetésre a teremben.
A koncert témája:
„Populáris filmzene, amit ismersz és szeretsz” - felejthetetlen élmény minden filmzene rajongónak. A koncerten olyan ismert és szeretett filmzenék szólalnak fel, mint The Wizard of Oz, The Sound of Music, Ghost, Titanic, Love Story és még sokan mások. Természetesen számíthatunk régi örmény, orosz és grúz kedvencekre is.
Az előadás során a közönség együtt énekelhet az előadóval, és átélheti a teljes összhangot.

Helyszín: