Pécsi Magyar- Finn Társaság áprilisi hírei

2021. április 13., kedd 08.002021. május 7., péntek 20.00
Pécsi Magyar- Finn Társaság  áprilisi hírei
egyéb

Az alábbi híreinkkel jelentkezünk. Felhívnánk továbbá mindenki figyelmét, hogy a weboldalunkon és a Facebook-oldalunkon rendszeresen osztunk meg híreket, így több csatornán is tájékozódhatnak tevékenységünkről és finn tárgyú eseményekről. E két csatorna elérhetősége:

http://pecsimagyarfinntarsasag.hu
http://facebook.com/PecsiMagyarFinnTarsasag

Közérdekű közlemények

A mostani helyzetre való tekintettel elmarad a Magyar-Finn Társaság áprilisi klubestje.

Lotta ja pappa (Lotta és nagyapja)

Egyre népszerűbbek Finnországban a vidám lány és nagyapja közös éneklései és beszélgetései (főleg a nagyapa karéliai gyerekkoráról , későbbi életéről stb.). Körülbelül egy éve Lottának a korona miatt vissza kellett költöznie Angliából és félbehagynia az ottani zenés, színházi tanulmányait. Valkeakoskiba, nagyapjához költözött, távoktatásban folytatta énekóráit. Aztán együtt kezdtek énekelni a konyhában, népdalokat, slágereket, vasárnap pedig egyházi énekeket.

Majdnem minden nap tesznek föl a YouTube-re egy dalt és beszélgetést, hogy könnyebben teljen a koronás időszak, és örömöt szerezzenek az embereknek (főleg magányosoknak). A dallam és a szöveg a netről jön, ők csak énekelnek. Finnek tízezrei hallgatják, várják mindig az újabb dalokat, örülnek, együtt is énekelnek velük. Rengeteg kedves kommentet írnak. Lotta (28 éves) nagyon kedves, talpraesett és szép, nevetős lány, jól énekel, és pappa (85 éves) szintén jól énekel, és csak fiatalodott egy év alatt. Nem akarnak mesterdalnokok lenni, csak vidámságot, jókedvet teremteni.

Hallgassuk mi is őket, akkor is érdemes, ha nem mindig értjük a finn szöveget. A zene mindenkinek szól!

https://www.youtube.com/channel/UCpdxOjR82xMDhR1RWJD0JKQ

Egyéb tartalmak

Az alábbi hiánypótló tartalmakat ajánljuk kedves figyelmükbe a következő összejövetelig:
Judit Mäkinen Agricoláról írt levele, április 9, Mikael Agricola napja alkalmából: https://finnorszagilevelek.com/2021/04/09/mikael-agricola-napja-aprilis-...
Ali Leiniö legújabb lappföldi túlélő/túravideója: https://youtu.be/5_6Q1s9FjjM