SANSZ Filmklub - Mustang

2016. december 14., szerda 17.0020.00
SANSZ Filmklub - Mustang
film

A XVIII. sorozatban a migráció (vándorlás) fogalmát szeretnénk széleskörűen körüljárni, így fimjeink a kultúrák közötti sokszínűséget, az újrakezdést, a kitaszítottságot, az "úton lenni"-érzést, a beilleszkedést és annak nehézségeit, a máshova tartozást (térben és időben akár) és a fenyegetettség érzését fogják bemutatni.
Beszélgetéseink is a fentiekben leírtak és a filmek által szolgáltatott témák köré fognak csoportosulni.

A program a Baranya Megyei Esélyek háza - Nevelők Háza Egyesület szervezésében és a Norvég Alap által támogatott „Peer Gynt" projekttel való együttműködés keretében valósult meg.

A belépés ingyenes!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

MUSTANG
(feliratos, francia-német-török filmdráma, 97 perc, 2015)

Öt lánytestvér egy török faluban él nagybátyjukkal és nagyanyjukkal. A kamaszlányok felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, de a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri: az egyik szomszédasszony jelenti a lányok erkölcseire vigyázó nagymamának, hogy azok együtt fürödtek a tengerben a falubeli fiúkkal. A nyári vakáció a lányok számára nem azt a szabadságot hozza, amire számítottak, éppen ellenkezőleg, nevelőik egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják betörni őket és megakadályozni, hogy az ezeréves tradíciók ellenében viselkedjenek. Az öt lány öt különböző választ ad az elnyomásra.  (port.hu)