SziRom-Szimfonikus Roma Zenekar koncertje

2018. június 7., csütörtök 17.0018.00
SziRom-Szimfonikus Roma Zenekar koncertje
koncert

A Máltai Baráti Kör, a Nevelők Háza Egyesület és a Kisház Kávézó bemutatják

a SziRom-Szimfonikus Roma Zenekar koncertjét.

Helyszín: Civil Közösségek Háza - Kisház Kávézó udvar
(esőhelyszín: Konferenciaterem) 7624 Pécs, Szent István tér 17.
Dátum: 2018. június 7. csütörtök, 17.00 óra

MŰSOR:

>> Maurice Ravel: KADDISH
>> Felix Mendelssohn: Sinfonia No. 10. h-moll
>> Johann Sebastian Bach: Air

>> A belépés ingyenes! <<

"A SziRom olyan zenekar, amely elsősorban fiatal, roma, a komolyzenét főiskolai, egyetemi szinten tanulókból, vagy már felsőfokú intézményben végzett zenészekből áll. Célunk, hogy erősítsük a roma fiatalok társadalmi szerepvállalását, a cigány fiatalok aktivitását, a tehetséggondozást, segítsük karrierjüket, mindezt a kultúra eszközével.

Fontosnak tartjuk bemutatni azt a teljesítményt, amelyet a romák nyújtanak a kultúrában, jelen esetben a zenében, hogy ne csak úgy tekintsenek rájuk, mint akik szociális problémát, munkanélküliséget, képzetlenséget jelentenek.

Az európai romák összetartozásához, az együttműködéshez, a pozitív értékek bemutatásához, az előítéletek csökkenéséhez - a SziRom-on keresztül mintegy láthatatlan, de ugyanakkor nagyon erős hálóval, a zenével - hozzájárulunk, nem csak hazai, de európai szinten is.

További terveink között szerepel, hogy a zenekar komolyzenei produkcióival fellép majd az európai országokban, bevonva az ott élő roma fiatal zenészeket. Törekvésünk, hogy Európában élő fiatalok is tagjai lehessenek az együttesnek.

Szintén határozott célunk, hogy ötvözzük a különböző zenei irányokat, s a koncerteken - a komolyzene mellett - a roma folklór, a jazz is felhangozzék roma autentikus zenekarok és művészek előadásában."

Batyi Róbert
SziRom-Szimfonikus Roma Zenekar alapítója

„A zene az egyetlen világnyelv, melyet bárki, bárhol megérthet.”
(Debussy)

Helyszín: