V. Pécsi Tanuló Város Fesztivál

2021. május 3., hétfő 08.002021. szeptember 26., vasárnap 20.00
V. Pécsi Tanuló Város Fesztivál
egyéb

A Fesztivál programjai a  http://ptf.ckh.hu oldalon találhatók!

5. Pécsi Tanuló Város Fesztivál - 2021. szeptember 23-25.

Immár öt esztendeje annak, hogy Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan Tanuló Város Fesztivált szervezzen a Pécsi Napok részeként, melyben a tanulás a felfedezés, öröm, megismerés és kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló város fesztivált szervez. Kezdeményezésünket támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség-fejlesztés mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények, továbbá felekezetek és nemzetiségek.

Idei programunk mottója:
Kapcsolatok a tanulásban és tanulással

Helyszín: és időpont: Pécsett a belvárosban (Jókai tér, Széchenyi tér, Civil Közösségek Háza) és több városrészben 2021 szeptember 23-25. napokon szakmai rendezvényekkel, előadásokkal valamint fesztivál-programmal 10.00 – 18.00 óra között számos formában, tevékenységgel a közösségi tanulásért tanuló közösségekkel.

Tervezett témák 2021 évre:
• Közösségek, kultúra és értékek kapcsolata – Pécs és Baranya értékei
• Környezet, település és közösség kapcsolata – a fenntarthatóság tanulása
• Tér, forma és jelentés kapcsolata – Tanuljunk Vasarely-t
• Munka, teljesítmény és képességek kapcsolata – Tanuló szervezet és szervezeti tanulás
• Önkéntesség, befogadás és segítség kapcsolata a sérülékeny társadalmi csoportok irányában – Intergenerációs és interkulturális együttműködések tanulása
• Tanár, tanuló és közösség kapcsolata - A tanulás tanulása egyén és közösség összefüggésében a COVID-pandémia idején

Csatlakozzon Ön és intézménye is a közösségi tanulási formát, tevékenységet és fejlesztő programot képviselő nyitott példával, mely megismerhető, részt lehet benne venni életkortól függetlenül a megismerés, a felfedezés, az alkotás, az ismeretszerzés és -terjesztés megnyilvánulását képviselve.  Ismét várjuk közoktatási intézmények tanárait és diákjait, osztályok, iskolai tanuló és fejlesztő közösségek részvételét, bekapcsolódását és felajánlásait.
Amennyiben kezdeményezésünk felkelti érdeklődését, várjuk jelentkezését a Tanuló Város Fesztivál honlapján, ahol elérheti az idei fesztivál felhívását, formálódó programját és itt töltheti fel intézménye bemutatkozását és felajánlásra javasolt tevékenysége(i) rövid ismertetőjét:
http://ptf.ckh.hu

A 2021. évi Tanuló Város Fesztivál programjait a pécsi Civil Közösségek Háza koordinálja.

A 2021. évi Tanuló Város Fesztivál szakmai partnerei: az UNESCO Globális Tanuló Város Hálózata (UIL- GNC); MELLearN, PASCAL Int. Observatory és annak Learning Cities Hálózata és a Nevelők Háza Egyesület

További hasznos információkért, olvassa el a csatolmányokat.

Csatolt fájlok:
  • application/pdf ikonLetöltés (2021-05-03-5._pecsi_tanulo_varos_fesztival_felhivas_2021.pdf)
  • application/pdf ikonLetöltés (2021-05-03-hasznos_informaciok.pdf)
Helyszín: