Waldorf-nap

2019. október 18., péntek 08.0018.00
Waldorf-nap
egyéb

Az idén százéves a Waldorf-mozgalom, Rudolf Steiner a Waldorf Astoria gyár munkásainak gyermekei számára alapította az első iskolát 1919-ben Stuttgartban. Azóta ez a világ egyik legsikeresebb és legelterjedtebb alternatív oktatási rendszere, és bár Németországban van a legtöbb ilyen rendszerű iskola, arányaiban Magyarországon jár a legtöbb gyerek Waldorfba.
Pécsett 2009 óta működik Waldorf Általános Iskola, mely a Mandulafa nevet viseli. Jelenleg nyolc osztályban, mintegy 160 diák részesül a Waldorf-oktatásban. Eddig három osztály ballagott el az iskolából, minden diák az általa választott középfokú oktatási intézményben folytatta a tanulmányait.
2019-ben az iskola tízéves, ezt a Waldorf-héttel ünnepeljük október 21. és 27. között. A Waldorf-hetet október 18-án nyitjuk meg a Civil közösségek házában kiállítással, és szeretettel várjuk az alternatív pedagógiát megismerni vágyókat és leendő családjainkat az október 22-ei nyílt napunkra és 26-ai Waldorf-napunkra, ahol előadások mellett gyakorlati tevékenységeken keresztül tudnak betekinteni a Mandulafa Waldorf-iskola hétköznapjaiba.