Zeneterápia dr. Kanizsai Melindával

2019. szeptember 3., kedd 18.0020.00
Zeneterápia dr. Kanizsai Melindával
egyéb

A foglalkozásokat a Civil Közösségek Házában tartjuk, kedden és csütörtökön, 18:00 -tól, 20:00 -ig, kettős vezetéssel (terapeuta és kooterapeuta jelentlétével). A jelentkezés az pecsizeneterapiastudioatgmail [dot] com email-címen lehtséges.

Csoportok:

Aktív, szabad improvizációs zeneterápia:

A csoport tagok maguk játszanak, elsősorba ütős hangszereken (zenei előismeret egyáltalán nem szükséges)szabad improvizáció biztonságos teret biztosít a csoporttagok számára, hogy a zenében kapcsolódjanak a zenéhez, egymáshoz és önmagukhoz. A közös játék során lehetőség nyílik a szabad, elsősorban ütőhangszeres improvizációra, mely során a szabadság, kiteljesedés élménye is megjelenhet. A ritmus nyújtotta biztonság a feszültség oldására, az indulatok megfelelő csatornázására adat lehetőség. Alkalmak: Kedd 18:00-18:50, min. létszám 5 fő/csoport.
 

Aktív, tematikus zeneterápia:

Az improvizációt egy adott, aktuális téma vagy témák adják meg. A csoporttagok ebben az esetben is maguk játszanak a ritmushangszereken. A témát a csoport adja, aktualitása a csoporttól, a csoporttagok állapotától, hangulatától függ. A téma feldolgozása nonverbális úton történik, az érzelmek, hangulatok megjelenítésében. Alkalmak: Kedden 19:00-19:50, min. létszám 5 fő/csoport.
 

Receptív zeneterápia:

Adott zenemű/zeneművek hallgatása, belső kép „gondolati rajzolása”. A meghallgatott zenék után az zenehallgatás közben felszínre kerülő élmények átbeszélése, megértése. Alkalmak: Csütörtök 18:00-18:50, min. létszám 5 fő/csoport.
 

Imaginatív-receptív zeneterápia:

Egy kép-hely előhívása a zenehallgatás közben, az élmények feldolgozása nonverbális úton történik, a képzőművészetterápia segítségül hívásával. Alkalmak: Csütörtök 19:00-19:50, min. létszám 5 fő/csoport.

Árak

Az árak egységesen, az összes csoport esetén 3500 Ft/fő alkalmanként, amennyiben a jelentkező diák, a fenti árból 20%-os kedvezményben részesül.

Helyszín: