Zöldhegyi Ákos: Pilinszky 100 - Versek képekben c. fotókiállítása

2021. október 5., kedd 17.002021. október 20., szerda 10.00
Zöldhegyi Ákos:  Pilinszky 100 - Versek képekben c.  fotókiállítása
kiállítás

A kiállítás eredetileg a Bach Mindenkinek Fesztivál keretein belül került volna megrendezésre 2020 tavaszán, de a vírushelyzet miatt mégsem valósulhatott meg. A képek művészi ihletője egyaránt volt Pilinszky költészete és J. S. Bach muzsikája. Az alkotásokon ezen szerzők kapcsolódási pontjait vélhetjük felfedezni, úgy mint a teremtett világ szeretetét, a mulandóság terhét és elfogadását és Teremtő Istenbe vetett hitet. Pilinszky versei, amelyek sokszor valódi víziókként jelennek meg, a kiállításon a fotográfus lencséjén keresztül válnak valódi képekké.

Megnyitó: 2021. október 5-én, 17 órakor. A kiállítást megnyitja: Hámori Gábor fotóművész, a Mecseki Fotóklub elnöke. Verseket szaval: Bán Teréz. Közreműködik: Tímár Judit fuvolaművész és Nemes Gábor gitárművész. Megtekinthető hétköznapokon október 20-ig, 9-18 óra között.

Zöldhegyi Ákos 1989-ben született Pécsett. Az alkotás szeretete mindig is jelen volt családjában, édesapja hobbi-festő. Számára a kamera lett az az eszköz, amellyel ki tudja fejezni érzéseit, percepcióit a világgal, korunkkal kapcsolatban. Bár tanulmányait más irányban folytatta, a fotózás örök szenvedéllyé nőtt ki magát életében. Kedvelt témái a természet, az idő és a múlékonyság, illetve szakrális jelenetek. 2020-ban benevezett első nemzetközi versenyére a Monochrome Awardsra, ahol Dead End Street című alkotása kiemelt díjazásban részesült.

Helyszín: