Baranya megyei Civil Információs Centrum működtetése

Baranya megyei Civil Információs Centrum működtetése

A magyar civil szektor nélkülözhetetlen szerepet tölt be a közjót szolgáló feladatok ellátásában, a különböző lakossági csoportok esélyegyenlőségének biztosításában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében, az életminőség elemeinek biztosításában, a közéleti értékek fejlesztésében, a demokrácia kiteljesítésében.

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (továbbiakban: Civil törvény) 51. § (1) bekezdése szerint a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) a civil szervezetek működésének szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, továbbá az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások szabályszerű felhasználásának elősegítése érdekében civil információs centrumokat működtet.
 

A cím használata 2012. július 01-étől 2014. december 31-ig tartó időszakra szól. A pályázat nyertesei jogosultságot nyernek Civil Információs Centrum kialakítására az adott megyében és a Civil törvény 52. §-ában foglalt feladatok ellátására.

A címet a Nevelők Háza Egyesület nyerte el Baranya megyében.

 

Csatolt fájl:
Link:
Projektcsoport:
Időtartam:
  • 2012.07.012014.12.31