Örökifjú Nyugdíjasok Klubja

Örökifjú Nyugdíjasok Klubja
Státusz
A szervezet: 
a Nevelők Háza Egyesület tagja
a Civil Közösségek Házában tartja összejöveteleit

A 80-as évek elején a Pécsi Tanárképző Gyakorlóiskolájának nyugdíjasai felvetették a gondolatot, hogy jó lenne állandó kapcsolatot tartani, rendszeresen találkozni egymással.

Az ötlet megvalósítását a lelkes szervezést Békési Lászlóné, mindenki Vali nénije valósította meg, és megalakult a Gyakorlóiskola nyugdíjasainak társasága, az "Örök Ifjak Klubja". A Pécsi Nevelők Háza adott otthont, tagjai közé fogadva bennünket. Azóta is minden hónap első keddjén tartjuk összejövetelünket immár huszadik éve.

Sok kellemes élmény fűződik a klubnapokhoz: változatos programok, autóbuszos kirándulások, előadók meghívása érdekes témákra, jeles napok megünneplése, vidám és komoly beszélgetések, ajándékok készítése.

A találkozókat fehér asztal mellett tartjuk, így még hangulatosabbak a gyorsan eltelő órák.

Klubnapjainknak híre lelt, iskolánk nyugdíjasaihoz később csatlakoztak más munkahelyre került pedagógusok, de még hozzánk mindig kötődő férjükkel, feleségükkel. Sőt, az utóbbi években nemcsak pedagógusok, hanem más munkahelyek nyugdíjasai is jelentkeztek nálunk, bekapcsolódtak és beolvadtak baráti közösségünkbe!

Klubéletünk összetartó ereje és mottója: "Vidám, gondtalan órákat szerezzünk magunknak és egymásnak!"

A szervezethez kapcsolódó programok: