Ruszin-Szendi Romulusz: A háború öt alapelve c. kötetének bemutatója

2023. november 16., csütörtök 17.0018.30
Ruszin-Szendi Romulusz: A háború öt alapelve c. kötetének bemutatója
előadás

A fegyveres konfliktusok kirobbanásáról, természetéről, a győzelem és vereség okairól számtalan írás született az ókortól egészen napjainkig. Az Afganisztán, Irak és Ukrajna hadszíntereit megjárt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség volt parancsnoka most A háború öt alapelve című könyvében arra vállalkozik, hogy öt egyszerű, világos pontba sűrítse a háború alapelveit.
Az ezeket megvilágító példák ugyan háborús szituációkból származnak, ám ez a könyv nem csak a hadtörténet és a hadászati elméletek iránt érdeklődő olvasónak szól. Az itt kifejtett alapelvek, legyen szó a szembenálló és a szövetséges erőkhöz való viszonyunkról, célkitűzésünk meghatározásáról vagy éppen a kommunikáció fontosságáról, bármiféle konfliktus során jól alkalmazhatóak, és segítségükkel könnyebben nyerhetjük meg életünk csatáit.
A háború öt alapelve pécsi könyvbemutatójára 2023. november 16-án, csütörtökön 17 órakor kerül sor a a Civil Közösségek Háza Konferenciatermében (7624 Pécs, Szent István tér 17.).
A szerzővel Dr. Tóth Máté energiajogász, a Fordulat című könyv szerzője és a Háború Ukrajnában című műsor állandó szakértője beszélget.
A részvétel ingyenes. A résztvevők között a szerző művéből egy példányt kisorsolunk a helyszínen.
A háború öt alapelve megvásárolható a helyszínen vagy előzetesen az Alexandra Kiadó weboldalán:https://alexandrakiado.hu/.../a-haboru-ot-alapelve.../