Fények a sötétben - embermentők a vészkorszakban

2013. február 21., csütörtök 17.002013. március 21., csütörtök 17.00
Fények a sötétben - embermentők a vészkorszakban
kiállítás

A Nevelõk Háza Egyesület és a Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház nevében tisztelettel meghívjuk a FÉNYEK A SÖTÉTBEN c. kiállításra, amely a vészkorszak embermentõinek állít emléket.

A kiállítás során az érdeklõdõk bepillantást nyerhetnek Raul Wallenberg, Carl Lutz, Rabbi Michael Ber Weissmandl és más embermentõk életébe; megismerkedhetnek a korszak által inspirált mûvészek munkáival, illetve példákat láthatnak arra, mit jelent az aktivizmus és individualizmus a téma kapcsán.

A kiállítás anyaga a Jerusalem Working Group (Jeruzsálemi Munkacsoport) tulajdona,  a kiállítás tervezõje Larry Pfeffer. A kiállítási anyag magyarországi gondozója a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyûjtemény Közalapítvány.

A kiállítás 2013. február 21-e és március 21-e között tekinthető meg a Civil Közösségek Háza új termében, (7621 Pécs, Szent István tér 17., az udvarban jobbra) hétfőn, szerdán és pénteken 9 és 13 óra között, kedden és csütörtökön 13 és 17 óra között.


A kiállításhoz kapcsolódó kerekasztal beszélgetésre kerül sor 2013. február 27-én
17 órakor. A kiállítás ezen a szerdán délután 15 órától megtekinthetõ.

Az érdeklõdõket Vincze Csilla Anna, a Nevelõk Háza Egyesület ügyvezetõje, és Larry Pfeffer, a kiállítás megalkotója köszönti.
Meghívott vendégek: Schönberger András, a Pécsi Zsinagóga fõrabbija és Nagy János a pécsi Sant'Edigio Közösség vezetõje.
Moderátor: Nyirati András, a Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Ökéntes Ház munkatársa.


További információ:
eselyhazpecsatgmail [dot] com, +3620/433-3423