Mindennapi praktikáink

2014. március 29., szombat 14.0016.00
Mindennapi praktikáink
gyermek-ifjúsági

"Design, ami formát ad a mindennapoknak. Praktikus formák, esztétikus használati tárgyak után kutatunk."

A műhelysorozat tematikusan foglalkozik a művészetben megjelenő trendekkel és betekintést nyújt a modern és a kortárs művészetbe, előtérbe helyezve a Pécsett élő, Pécshez kötődő művészek és munkáiknak megismerését. A műhelyekhez közös múzeumlátogatás is kapcsolódik. Az alkotóműhelyben a fiatalok a legkülönfélébb vizuális technikákat ismerhetik meg; festhetnek, készíthetnek makettet, rajzolhatnak szénnel és pasztellel, valamint kipróbálhatják a gipszöntést. Az alkotómunkát vizuális játékok színesítik, ami még élvezetesebbé teszi a közös alkotómunkát.

A műhelyek tematikája:

2014. február 1. (szombat) 14 óra: Tervezzünk Vasarelyvel!: Látogatás a Vasarely múzeumba és közös alkotás a Civil Közösségek Házában.

2014. március 1.(szombat) 14 óra: Bauhaus formakincse és építészeti emlékei.

2014. március 29. (szombat) 14 óra. A utca és művészete (Street Art), Schaár Erzsébet az utca és (Schaár Erzsébet múzeum) Pinczehelyi Sándor művein keresztül.

A műhelyen való részvétel minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. A maximális résztvevők száma 40 fő. Kérjük, jelezzék azt is a levélben, hogy hány gyermek vesz részt a programon. Hátrányos helyzetű családok esetén helyi buszjeggyel tudjuk támogatni az utazást, de igénybevételéhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges. (Koska Éva 20/4334403)

telefon: Koska Éva, 20/4334403

Helyszín: Pécs, Civil Közösségek Háza (Szent István tér 17.)

A program együttműködő partnerei: Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (Nevelők Háza Egyesület) és a Janus Pannonius Múzeum.

A program az "ÉLet-tér" komplex szolgáltatások és közösségi kezdeményezések a pécsi családok jóllétéért című TÁMOP 5.5.1 B. projekt keretében valósul. meg