8. Pécsi Tanuló Város Fesztivál

2024. június 19., szerda 16.002024. szeptember 21., szombat 23.55
8. Pécsi Tanuló Város  Fesztivál
egyéb

Immár nyolcesztendeje annak, hogy Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan Tanuló Város Fesztivált szervezzen a Pécsi Napok részeként, melyben a tanulás a felfedezés, öröm, megismerés és kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló város fesztivált szervez. Kezdeményezésünket támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség-fejlesztés mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények, továbbá felekezetek és nemzetiségek.

Kedves Reménybeli Tanuló Város Fesztivál Résztvevő!

2024. szeptember 19-21. között ismét megrendezzük a Pécsi Tanuló Város Fesztivált, immár nyolcadik alkalommal, Pécs – a fenntartható tanuló város Zöld város – fenntartható tudástranszferek és képességfejlesztés munkacímmel.

Ebben az évben a tanulást, annak folyamatát és tartalmát az alábbi, az UNESCO által is meghatározott fenntarthatósági szempontok szerint vizsgálnánk a rendezvény keretében:

1. Zöld és digitális technológiák a Tudományfesztivál programban/Green and Digital Technologies in the Science Festival programme
2. Fenntartható kultúra és közösség: hagyomány és korszerűség/ Sustainable culture and community: Tradition and Modernity
3. Egészség és jól-lét a fenntartható város környezetében/ Health and Wellbeing in the Sustainable City

Ebben az évben új programelemként megjelenik a Tudományfesztivál, melynek a helyszíne a Zsolnay Kulturális Negyed  és környéke lesz.
A Tudományfesztivál kiállítóit a szervezők hívják meg!

Elkészült a jelentkezéshez szükséges internetes felület https://ptf.ckh.hu/ , ahol 2024. augusztus 20-ig várjuk a programokat. A korábbi évekhez hasonlóan először a szervezetet kell regisztrálni, majd a programot, illetve a helyszínt. Mellékelünk egy rövid tájékoztatót a regisztráció menetéről.
További információ kérhetők a infoatckh [dot] hu címen,  vagy a +36 72 215 543 számon.
Várunk minden fantasztikus ötletet, programot!


A 2024. évi Tanuló Város Fesztivál programjait a pécsi Civil Közösségek Háza koordinálja.

Csatolt fájl:
Helyszín: