Mecseki Fotóklub

Mecseki Fotóklub
Státusz
A szervezet: 
a Civil Közösségek Házában tartja összejöveteleit
székhelyül a Civil Közösségek Házát jelölte meg

A Mecseki Fotóklub története

1957. március 8-án alakult Mecseki Turista Egyesület Amatőr Fotóművész Klubja néven. 1958. január 31-i közgyűlés alapján Mecseki Fotóklub néven működik tovább. Országosan is az elsők között alakuló fotóklubok közé tartozik.

A klub megalakulását követően azonnal kiállítások szervezésébe fogott. Igen sok hazai és nemzetközi kiállítást és diapályázatot rendezett.

Fontosak voltak a hazai és külföldi klubokkal való együttműködések. Kiemelkedtek a testvérvárosi eszéki, lahti-i kapcsolatok. Meghatározó volt az 1973-as Nemzetközi Fotófórum néven ismertté vált több országot átfogó kiállítássorozat, amely 1993-ig tartott. (Baranya és Vas megye, Karintia, Stájerország, Horvátország, Szlovénia, Friuli Venezia Julia)

A Mecseki Fotóklub feladatának tekinti, hogy a Pécsett élő ill. vonzáskörébe tartozó fotós érdeklődésű alkotókat szellemi közösségbe tömörítse. A klubesteken a fotográfusi lét minden formája terítékre kerül. A klub tagja lehet akit fotográfusi ill. szellemi tevékenysége alapján a Művészeti Bizottság alkalmasnak ítél erre.

Jelenleg 67 tagja van. Ebből tizenöten tagjai a Magyar Fotóművészek Szövetségének vagy a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Klubnapok: minden kedden 18.00 órakor a pécsi Civil Közösségek Házában. (7624 Pécs, Szent István tér 17.) Az estek nyilvánosak és díjtalanok.

weblap: http://www.mecsekifotoklub.hu