STEMS - Supporting Teachers and Staff in Motivating Adult Learners

STEMS - Supporting Teachers and Staff in Motivating Adult Learners
STEMS - Supporting Teachers and Staff in Motivating Adult Learners

Ez az Erasmus+ projekt azt a célt tűzte ki, hogy hozzájáruljon a felnőttek tanulásának hatékony motiválását megvalósító képzések szervezésében és fejlesztésében közreműködő felnőttoktatók és képzők andragógiai kompetenciái fejlesztéséhez, ezzel a minőségi felnőtt-tanulás és tanítás megvalósításához képzési programjával. A cseh, bolgár, román, horvát és magyar partnerségben olyan speciális továbbképzési tananyagot fejlesztenek a közreműködő szakemberek, mely a felnőttek tanulásának eredményessé tételét támogatja.

A partnerországokban és Európa-szerte a felnőttek tanulási részvételének jelenlegi elégtelen szintjének javítása érdekében magas színvonalú oktatási lehetőségeket kell biztosítanunk, és azonosítanunk kell a felnőttek tanulási részvételét és kitartását akadályozó fő akadályokat. A projekt célja a problémák és nehézségek kezelése, valamint a felnőttoktatási szolgáltatók és a felnőtt tanulók igényeinek kielégítése.

A projekt célja, hogy hozzájáruljon a következőkhöz:
- a felnőttek tanulásban való részvételének növelése
- a felnőtt tanulók igényei a minőségi oktatási kínálat iránt, amely biztosítja a szükséges támogatást és figyelembe veszi a tanulók igényeit
- a felnőttképzési szolgáltatóknak a szükséges kompetenciákkal rendelkező tanárok és személyzet iránti igényei,
stratégiákkal és eszközökkel a felnőtt tanulók motiválásához és bevonásához, valamint a felnőtt tanulók megtartásához.
kitartásuk fenntartása a tanulásban.

A projekt a célcsoportok és a felnőtt tanulók közötti interakció minőségének javítását tervezi a következőknek köszönhetően
a kommunikációs és motivációs kompetenciák növelése, a jobb együttműködés és az IKT-eszközökön keresztül történő kommunikáció. Az online platformnak köszönhetően a célcsoportok a digitális képzési anyagok online gyűjteményeihez való hozzáférésük és azok használata is javulni fog, és kevesebb időre lesz szükségük a motivációs üzenetek és eszközök kiválasztásához.

https://stems-project.eu/

A projekt a részt vevő szervezetek számára is pozitív eredményeket hoz, mivel a projektpartnerek javítani fogják személyes és digitális képzési megközelítéseiket, megerősítik együttműködésüket a régióik és országaik megfelelő AE intézményeivel, valamint más országok érintett érdekelt feleivel, hozzájárulva ezzel nemzetközivé válásukhoz.

Partnerországok: Horvátország, Románia, Bulgária, Cseh Köztársaság, Magyarország.

https://www.facebook.com/stemserasmus 

https://web.stems-project.eu/

Csatolt fájlok:
  • application/pdf ikonLetöltés (2019-10-04-howtomotivateandengageadultlearners-self-assessmenttool-hu.pdf)
  • application/pdf ikonLetöltés (2019-10-04-policyrecommendationsonraisingprofessionalisationinadultlearningandeducation-hungarian.pdf)
  • application/pdf ikonLetöltés (2019-10-04-io1-howtomotivateandengageadultlearners-atrainingprogrammeforadulteducationstaffandteachershungarian.pdf)
  • application/pdf ikonLetöltés (2019-10-04-zarobeszamoloertekeles.pdf)
Projektcsoport:
Időtartam:
  • 2019.09.012021.12.31